Aktualna obvestila

Uradne ure

Obveščamo vas, da bodo v času počitnic od ponedeljka, 6. 7. 2020 do srede 19. 8. 2020, uradne ure v tajništvu šole vsako sredo od 8. do 10. ure.

Zaradi varnostnih razlogov je šola zaklenjena. Za vstop v šolo pokličite na eno od naslednjih številk:

Tajništvo: 03 713 24 22  ali 051 612 741

Hišnik: 051 612 822

Tatjana Žgank Meža, ravnateljica

Počitnice so tu…

Šolski zvonec je še zadnjič pozvonil v tem šolskem letu… in prišle so zaslužene počitnice. Čas, ki se ga učenci neizmerno veselijo in prav je tako…

V šolskem letu 2019/2020 smo bili ustvarjalni, uspešni na različnih področjih, izvedli smo načrtovane projekte in ponosni smo, da nam je vse to uspelo…

Čeprav smo bili v drugi polovici šolskega leta postavljeni na veliko preizkušnjo »učenje na daljavo« nam je tudi to s skupnimi močmi uspelo. Veliko energije, pripravljenosti in sodelovanja z vseh strani (učenci, učitelji, starši, vodstvo šole) je bilo potrebno, da smo izpeljali in realizirali zastavljene cilje v tem šolskem letu…vsak izmed vas pa je bil pomemben delček v našem mozaiku, zato vam vsem skupaj želim, da si med počitnicami naberete novih moči in pozitivne energije ki ju boste potrebovali za vstop v novo šolsko leto.

Predvsem pa pazite nase in ostanite zdravi.

 

Tatjana Žgank Meža, ravnateljica

Zadnji dogodki

Predaja ključa…

Predaja ključa je na naši šoli tradicionalna prireditev ob koncu šolskega leta. Poteka tako, da učenci devetega razreda predajo ključ, ki so ga prejšnje leto osvojili, svojim naslednikom, učencem enega izmed oddelkov osmega razreda. Seveda je odločitev, kateri razred je najprimernejši in si zasluži čast, da si lasti simbol najpomembnejšega položaja na šoli, težka, zaradi česar morajo vsi osmošolci prestati vrsto izzivov. Več fotografij si oglejte v galeriji.

Ključ so letos osvojili učenci 8. a razreda. Čestitke.

Dan zdravja in ekodan od doma

Kljub zaprtju šole in izobraževanju učencev na daljavo smo na I. OŠ Žalec pripravili dan zdravja in eko dan, ki so ga učenci izvajali doma. Ob dejavnostih iz čuječnosti in izdelovanju izdelkov so si pripravljali tudi zdrave obroke in poustvarjali. Za začetek si lahko preberete pesem, ki jo je napisala Brina Kladnik iz 6. b-razreda.

Danes imamo ekodan,

da slabo energijo preženemo stran.

Za lepo okolje skrbimo

 in se čiščenja veselimo.

Skrbimo za naše telo,

zato odidemo na kolo.

Masaža nam v tem času pride prav,

saj šola na daljavo nam dela malo težav.

Ker po dolgem dnevu lačni smo,

si pripravimo nekaj za zdravo telo.

Utrujeni v posteljo lezemo

in sanjamo,

da se kmalu spet vidimo.

Več prispevkov naših učencev pa si lahko ogledate tukaj.

Utrinke eko dneva si oglejte tukaj.

Projekti

znak_bienala_PIKA5

ekosola2

zdrava

 

Shema_solskega_sadja

logo_kulturna_sola_transparent_copy

logo_etwinning
evropska-vas

simbioza