OBVESTILO

Obveščamo vas, da bomo v prihodnjem tednu, z mesecem oktobrom pričeli z zbiranjem odpadnega papirja. V vseh letih smo bili izredno uspešni in tudi v novem šolskem letu želimo nadaljevati in ohranjati to skupno nalogo. Dokazali smo že, da nas vodijo dobra volja in skupni cilji k soustvarjanju za boljši jutri. Recikliranje odpadnega papirja nam namreč daje priložnost, da rešimo neznanske količine dreves. Za 1 tono papirja je potrebno posekati, kar 17 dreves.

Do konca šolskega leta, bi tako želeli zbrati čim več odpadnega papirja, zato predlagamo, da temeljito počistimo doma in do vrha napolnimo čim več zabojnikov. Pa da vidimo, kateri oddelek bo zbral največ odpadnega papirja.

 

Akcija zbiranja starega odpadnega papirja (časopisi, reklame, katalogi, stari zvezki) bo potekala, vsak torek in petek od 7.25 do 8.00 ure v šolski garaži.

 

Na šoli bomo prav tako zbirali odpadne tonerje, kartuše ter stare izrabljene baterije, ki jih lahko prinesete v šolsko garažo ali pa jih oddate v učilnici tehnike, pri učiteljici Damjani Šlander.

 

Potrudimo se in prispevajmo majhen delček k ohranjanju narave.

 

Tim ekošole.