Četrtošolci POŠ Gotovlje in POŠ Ponikva se imamo ta teden v šoli v naravi res luštno.

Ogledali smo si Ptujski grad, kjer smo izvedeli, kako so se nekoč prehranjevali, ogrevali, spali, se družili, se oblačili in še marsikaj. Spoznali smo zanimivo zbirko različnih skupin inštrumentov, med katerimi smo lahko poskusili igrati na nekatere inštrumente pihalne godbe, klavir in orgelske piščali. Sprehodili smo se skozi zbirko pustnih mask Ptujskega polja.

Ko smo se udobno namestili v domu Štrk v Spuhlji pri Ptuju, smo se prelevili v vlogo raziskovalcev ter izvedli nekaj poskusov na temo vremenski pojavi.

Izredno zanimiva izkušnja je bil ogled zbirnega centra odpadkov za individualni dovoz odpadkov, CERO GAJKE. Obljubili smo si, da bomo odslej bolj premišljeno ravnali s predmeti: manj kupovali ter večkrat uporabili. V trgovinici ob centru smo si lahko po ugodni ceni kupili poljubni predmet, ki so ga prinesli ljudje, ki ga več ne potrebujejo.

Do podrobnosti smo spoznali zgodovino kurentovanja in njegovo opravo. Nato smo ga tudi sami izdelali iz naravnih materialov.

V sredo smo se lotili orientacijskega teka in plezanja po plezalni steni.

Aktivnosti nas resda utrudijo, a nas okrepčajo zelo okusna in obilna hrana, gostoljubnost zaposlenih in lepo urejen dom.

Učiteljici Katja Bolko in Petra Mauko