Miha je tekmoval s prijatelji v ekipi Superjufke, Brihtna buča; Žalec in z njimi zasedel prvo mesto na regijskem tekmovanju v Celju. Uvrstili so se na državno tekmovanje, kjer so zasedli 3. mesto.

FLL (First Lego League) je mednarodni multi-disciplinski raziskovalno izobraževalni program s poudarkom na robotiki. Navdušence za raziskovanje naravoslovja spodbuja k inovativnost. Namenjen je otrokom od 9 do 16 leta.

Tekmovanje je razdeljeno na štiri dele:

  1. Robotska igra, ko pokažejo novo temo aktualnega problema, sprogramirajo program in iz lego kock sestavijo nastavke za robota in robota izdelajo. Nato na tekmo prinesejo sestavljene nastavke in robota, ki mora opraviti čim več misij v določenem času. Pilotirata in nameščata nastavke pa mu pilota pri mizi.
  2. V drugem delu sodniki gledajo in ocenjujejo obnašanje tekmovalcev, medsebojne vrednote, pomoč drugim – nasprotnim ekipam, itd.
  3. Sledi tehnični intervju, v katerem tekmovalci povedo, kako so pridobivali podatke v projektu, kako deluje robot, kako bi ideje uporabili…
  4. V četrtem delu pa si glede na temo zamislijo neko idejo, ki je problem pri trenutnem transportu, potem rešitev zanjo in nato začnejo bolj podrobno raziskovati, kako bi jo lahko izboljšali. Izdelajo lego model, intervjuvajo strokovnjake, itd

Več si preberite tukaj….