V petek, 19. 11. 2021, smo imeli, kot je že vrsto let v navadi, TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK.

Z učenci smo si v učilnicah pripravili prijetno vzdušje. Učenci 1. in 3. razreda so si v ta namen izdelali krasne pogrinjke.

Tako jim je zajtrk še bolj teknil. Skupaj smo zajtrkovali domač kruh, maslo, med in mleko. Vsi izdelki so bili od lokalnih pridelovalcev. Za posladek smo si privoščili še slastna jabolka.

Nato so se učenci po mehurčkih odpravili v telovadnico, kjer sta jih čakala čebelarja. Predstavila sta jim vse zanimivosti o čebelah in o tem kakšna je vloga čebelarjev. Učenci so si ogledali satje, spoznali so zdravilne učinke medu, propolisa in matičnega mlečka. Čebelarja sta jim predstavila tudi način pridobivanja čebeljega voska in načine, kako se rokuje s čebelami in kakšno opremo pri svojem delu potrebuje čebelar.

Učence sta spomnila in podučila, da so čebele tudi zelo pomembne opraševalke, saj zaradi njih lahko uživamo slastne sadeže jabolk, hrušk, sliv, jagod, češenj in še drugih medovitih rastlin. Učenci so se za hip spremenili v čebele in glede na to kakšna čebela so, so si poiskali cvet sadnega drevesa. Najbolj zanimivo je bilo spoznanje, da čebele nikoli ne nabirajo bezgovega nektarja.