Aktualna obvestila

Hrana ni za tjavendan

Spoštovani učenci in starši!

I.OŠ Žalec je v sklopu Ekošole vključena v projekt Hrana ni za tjavendan, ki ozavešča o odgovornem ravnanju s hrano. Letos prvič Ekošola v sodelovanju s podjetjem Lidl Slovenija pripravlja tudi prvi Slovenski dan brez zavržene hrane, ki bo 24. aprila 2021.

Ob letošnji obeležitvi prvega Slovenskega dne brez zavržene hrane, Ekošola skupaj z Lidl Slovenija pripravlja nagradni literarni natečaj Zgodbe o zavrženi hrani, s katerim želijo otroke in celotne družine spodbuditi k razmisleku o zavrženi hrani. Otroci lahko s svojimi zgodbami pomagajo spremeniti usodo zavržene hrane.

Več o sodelovanju na natečaju si preberite tukaj.

Obvestilo

Spoštovani starši, dragi učenci,

s ponedeljkom, 22. 2. 2021 ponovno vsi učenci in zaposleni nadaljujemo z delom v šoli. Tega se izjemno veselimo, a vas kljub temu prosimo za pomoč in sodelovanje. Vstopne točke v centralno šolo ter obe POŠ šolo ostajajo enake kot meseca septembra in oktobra 2020. Pouk za vse učence pričenjamo v ponedeljek prvo šolsko uro, torej ob 8.20. Šolski avtobus bo vozil po ustaljenem voznem redu. Vozni red šolskega kombija na POŠ Ponikva ostaja prav tako nespremenjen.

Kakršnokoli  dilemo ali skrb naslovite preko eAsistenta na razrednika. Potrudili se bomo in skupaj našli rešitev.

Vstopne točke centralna šola I. OŠ Žalec

Vstopne točke POŠ Gotovlje

Tatjana Žgank Meža, ravnateljica

Zadnji dogodki

PRVO VIRTUALNO SREČANJE ERASMUS+

Od ponedeljka, 18. 1. 2021 do srede, 20. 1. 2021 je potekalo prvo virtualno srečanje v okviru projekta Erasmus+. V dvoletnem projektu poimenovanem Stay healthy. Enjoy life., sodelujemo s šolami iz Grčije, Romunije, Španije in Turčije. Veselili smo se prvega srečanja pri nas v Sloveniji, kjer bi jih učenci in učitelji I. OŠ Žalec spoznali z vsemi lepotami in talenti, ki jih premoremo, vendar nam je trenutna epidemiološka situacija prekrižala načrte. Kljub temu naše delo in spoznavanje drugih kultur teče naprej. Prvo virtualno srečanje, ki ga je organizirala naša šola je tako potekala v znamenju spoznavanja različnih držav, mest in šol. Učenci so predstavili učne aktivnosti na prostem, svoja spoznanja o odvisnostih in promovirali aktivnosti na prostem v boju proti odvisnostim. Srečanja se je udeležilo več kot 130 udeležencev preko videokonferenčne platforme Zoom. V teh dneh smo se nekoliko spoznali, se veliko naučili, se zabavali in ugotovili, da rek Where there’s a will, there’s a way!’ povsem drži.

https://youtu.be/Qmj1snqqSLM

Koordinatorica projekta: Jasmina Vršnik

Projekti

znak_bienala_PIKA5

ekosola2

zdrava

 

Shema_solskega_sadja

logo_kulturna_sola_transparent_copy

logo_etwinning
evropska-vas

simbioza